Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
elbe

időspórolás a konyhában

elbe · 4 hónapja
Elfoglalt háziasszonyoknak biztosan jól jön néhány tipp amivel időt spórolhat a konyhában.
- azt hiszem ezt mondani sem kell de sokat segit ha nem halmokban áll a mosatlan és le kell vakarni a rászáradt maradékot elsőnek egy edényről hogy neki tudj állni bárminek.
- ha mindig van otthon tartalék alapanyag sokszor még a bevásárlási időt is meg lehet spórolni, nameg egy kis pénzt is hogyha figyeled az akciókat és betankolsz hosszabb szavatossági idejű árukból mint például tészták, liszt, cukor, olaj, zsemlemorzsa, rizs, intant élesztő stb. Nálam mindig van a fogyasztóban zöldborsó, kukorica is.
- Maradékok újra felhasználása: pörköltből gulyás leves, paprikás krumpliból krumplis tészta, bolognai ragu maradéka mehet pizzára, melegszendvicsre. Vagy épp ha van egy darabka szalonna, pár szem krumpli egy kolbászvég és fél zacskó tarhonya, máris kész a paraszttarhonya. (Imádom. :) )
- ha tudod hogy húzós időszak következik és végképp nincs időd a tűzhely melett állni, előre dolgozhatsz, a fagyasztó a barátod. Panírozott hús vagy sajt , pörkölt, bolognai ragu, valamilyen tokány és még sokminden mehet a fagyóba. És ha gyorsan kell az ebéd vagy a vacsi már csak egy köretet kell csinálni hozzá, és pár perc alatt kész is vagy! Amelett hogy kényelmes, gyors, még biztos bezsebelhetsz egy bókot is a családtól hogy szuper vagy hogy erre is volt időd! Szuperanyu! :D
- Anyukák akiknek már nagyobbacska gyermekük van ( akinek akár már a kezébe mersz adni egy hámozót vagy kiskést) be lehet őt is vonni munkába, és mig ő zöldséget mos, hámoz, segit az alapanyagokat elővenni addig te haladhatsz a többi teendővel. Kellemes a hasznosban hogy valószínűleg a pici is élvezi a dolgot, szem előtt van, sikerélménye lesz, és háziasságra, segitségnyújtásra neveled.

Ha tetszett és/vagy hasznosnak találod az írásom kérlek jelezd nekem egy like és/vagy megosztás formájában.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!