Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
elbe

egy pultos élete

elbe · 4 hónapja
Kedves Olvasóm!
Kezdésnek nézzük a pultosok által sűrűn hallott "kérésekkel", "poénokkal", közhelyekkel amiktől bizony sokszor ökölbe szorul a talpunk is. :)
- Te értünk vagy! Belőlem élsz... Nos nem, és nem! Nem azért jöttünk a világra hogy te ne halj szomjan és a főnökünk él belőled nem mi, főleg a napi egy kisfröccsödből...
- Ez nem is munka! Bontogatni, öntögetni bárki tud...Nyilván! De mosolyogva végig hallgatni tőletek az életetek nagy gondjait, szaftos sztorijait, családi titkaitok úgy hogy ne vágjuk a fejetekhez hogy "Lesza*om, van nekem is elég gondom" nem épp leányálom. Mindeközben odafigyelni hogy a budiban legyen papir, a pohár legyen tiszta, a sör legyen hideg, a számla pontos és persze rendezett legyen. Magyarázkodni hogy "de igen, ennyi a számla, ezt te kérted, ennyibe kerül, nem piac,nincs alku...".és a nap végén elszámolni a készlettel, puccba vágni mindent és lekefélni utánatok a wc-t .. Nem munka!
- A feléből mennyit lehet alkudni?... Nos ez különösebb magyarázatra nem szorul, még mindig nem piacon vagy hogy alkudozz, és 100-adjára cseppet sem vicces, mint ahogy az sem hogy "isten fizesse meg" és az sem hogy "kinek kell fizetni?". 
- a klasszikus "lesz egy kávé "...Lesz? Majd ha kérsz és csinálok akkor lesz, magától nem valószínű! 
- "szia! Mit adhatok? - sört!" se köszönés, se légyszi, se az hogy milyen sört kívánt meg a kis szervezeted. Kedves és pontos rendelés, ülj le egyes! 
- személyes kedvencem még amikor 15-en állnak mögötted de ez téged legkevésbé sem zavar, kérsz valamit, elmész még megkérdezed a haverod iszik- e valamit (elég időben eszedbe jutott) majd ha megkaptad a kis itókát, nyújtod a pénzt, én nyúlok érte, te elhúzod és örülsz magadnak hogy milyen jópofa vagy miközben a hátad mögül már érkezik a másik kedvenc mondatom " Mivan? Nincs kiszolgálás?" 

Ezek mellett persze a vendéglátásnak is vannak előnyei, rengeteg kedves és érdekes embert ismerhetünk meg, barátokra tehetünk szert, rengeteget bulizhatunk és nagy átlagban nem kell fizetnünk az italunkért! ;)
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!